07.10.23

Інтерактивна школа сучасного вчителя

 

Виклики освіти в сучасних умовах та шляхи їх подолання

           Уже кілька років ми навчаємо дітей у гібридному форматі: онлайн і офлайн, одночасно використовуються освітні платформи, підручники з усього світу, різні методи й підходи, аби навчити дітей бути стресостійкими й адаптивними, використовуємо передові цифрові технології. Такі наші освітні особливості можуть стати нашою силою, бо хоч жахливою ціною, але ми отримуємо унікальний досвід в освіті, якого немає в інших країн. Найбільшим викликом для усіх учасників освітнього процесу є війна. Крім того, сьогодення ставить і нові виклики:

        Прискорення темпів оновлення професійних знань

        Стрімкий розвиток ІТ, цифровізація навчального процесу

        Проблеми розвитку інклюзивної освіти

        Навчання педагогічних працівників: як працювати в НУШ?

        Дистанційне навчання, навчання-онлайн і проблеми пов’язані з ним

        Проблеми психо-емоційного стану всіх учасників освітнього процесу

         Саме ці виклики обговорювали учасники вебінару «Виклики освіти в сучасних умовах та шляхи їх подолання», який відбувся 4 жовтня 2023 році в онлайн-форматі. Соловей Оксана Михайлівна (ТКМЦНОІМ) звернула увагу вчителів на актуальний науковий напрямок в педагогіці - педагогічну синергетику та запропонувала поради, методичні рекомендації з подолання викликів, з якими стикаються і педагоги, і учні, і батьки. Важливу інформацію щодо особливостей організації дистанційного навчання та труднощів, проблем, які виникали, а також шляхи вирішення цих проблем поділилась учителька інформатики Тернопільського академічного ліцею «Тернопільська українська гімназія імені Івана Франка» Чайка Галина Адамівна.

Які б не були виклики сьогодні для усіх учасників освітнього процесу, маємо діяти професійно, відкрито, компетентно, мобільно та єдиною командою!

Пам’ятаймо про безпеку, ментальне здоров’я дітей !





Матеріал ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар